dissabte, 19 de desembre del 2009

TANCAMENT DE L'ASSIGNATURA I AVALUACIÓ


EL BLOG...

L'experiència del blog ha estat molt profitosa. Fins a l'inici de la realització havia visitat uns quants relacionats amb el món de l'educació, però mai m'havia endinsat en la realització d'un; suposo que pel desconeixement de com fer-lo. L'assignatura, però m'ha donat la oportunitat.

Com he dit anteriorment, la meva valoració és molt positiva i crec que els blogs permeten:

- la comunicació i col·laboració entre usuaris i bloggers.
- el coneixement sobre algun tema en concret.
- l'intercanvi d'informacions i opinions.
...

i tot això en EDUCACIÓ és molt important. Pot ser també útil com a banc de recursos educatius.

Mitjançant el blog general de l'assignatura, he sentit curiositat per visitar els blogs de la resta de companys i companyes i he trobat punts de vista força interessants.

A l'escola on faig de mestra, aquest curs hem iniciat un blog i estem molt satisfets per l'acollida que està tenint. Els i les alumnes hi participen deixant els seus comentaris. Després a classe parlem de les diverses entrades que van lligades al dia a dia a l'aula. Si voleu fer-li una ullada:

http://blocs.xtec.cat/ceippepventura

L'ASSIGNATURA...

En quant a l'avaluació de l'assignatura, voldria dir que al principi vaig pensar "quin rotllo", una altra assignatura semblant als cursos de formació del professorat "d'atenció a la diversitat", "d'inclusió a l'escola", etc. Però no! Ha estat una experiència molt i molt enriquidora. La realització de les diferents PACs ha suposat feina, però la metodologia ha estat tan variada (webquest, blog, debat a partir de la premisa dels jocs a internet, activitats en grup, ...) que ha passat volant.

Ha estat molt positiu per a mi, perquè m'heu proporcionat eines que em poden ser molt útils per ara i en el futur. Trobo que barrejar temes d'interculturalitat i noves tecnologies ha estat tot un encert per fer l'assignatura més dinàmica i motivadora. Inclús la UOC (és un suggeriment personal) podria plantejar-se unir "Interculturalitat i educació" i "Noves tecnologies de la informació i la comunicació en educació", amb la nova assignació de crèdits corresponent que implicaria el canvi.

Per últim, no vull oblidar-me d'agrair als companys d'aula l'interès i les ganes que varen demostrar sobretot en el debat. Penso que tots ens varem enriquir dels diversos punts de vista que anaren apareixent.

Us animo a tots i a totes a reconstruir el món educatiu, que sembla decaigut, fent ús de les noves tecnologies per difondre les nostres iniciatives educatives i poder compartir-les.

BON NADAL I FELIÇ ANY 2010!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada