divendres, 9 d’octubre del 2009

2. Debat


No cal dir que tot debat és profitós perquè sorgeixen punts de vista contraris, i això és el que ha passat al primer debat de l'assignatura. La veritat és que és increïble com podem arribar a pensar de diferent els éssers humans sobre una mateixa situació.

Es van arribar a formar dos equips, els que opinaven que en Joel havia fet bé, i els que anaven amb la mestra. Jo m'identificava amb el primer grup i la veritat, quan els detractors d'en Joel deien la seva, de vegades em van fer sentir racista fins i tot! Després, mitjançant més aportacions i més diàleg vam arribar a una mica de consens i vam comprovar que el Joel de fet s'apropava bastant al relativisme cultural.

Personalment, trobo molt interesant fer reflexionar l'alumnat com ens han fet pensar ara a nosaltres amb el debat, veure la realitat que hi ha, veure el pros els contres d'una situació, i amb l'ajuda d'estratègies i altres recursos, que l'alumnat sigui capaç de construir la seva pròpia reflexió i en definitiva la seva manera de veure-ho, construir la seva perspectiva cultural.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada